Arduino læring?


#1

Hej jeg er en 11 årig dreng ved navn Nils-Erik, og går hos Coding Pirates i Lyngby. Jeg kan rigtig godt lide elektronik, så jeg ville spørge om vis man har et arduino starterkit og har lært alle de nemme kommandoer som fx: digitalwrite, analogread og serial.print og mm.
Jeg har kigget på YouTube og har ikke rigtigt fundet ud af så meget, jeg har også fået en bog i julegave som hedder “programming Arduino getting started with sketches” af simon monk.

så jeg ville sspørge om i vidste hvor man kan lære eller noget for jeg kan jo som sagt ikke finde noget.

og ellers når jeg bliver voksen ville jeg gerne være elektronikingeniør/robotingeniør så hvad kan man ellers starte på?


#2

Hej Nils-Erik,

spørger du om hjælp til at komme videre med elektronik når du har lært alt det nemme fra starterkit & bogen, eller er du lige ved at starte? Det er lidt uklart.

Et par ting du kan kigge på:

Der er en dansk webside http://www.myarduino.dk/ som også har en bog, og sælger elektronik. Jeg har hørt at den har nogle gode projekter, men ved ikke om det er mere end du allerede har med Simon Munk bogen.

Jeg har også selv afholdt en workshop med nogle lette projekter, der er en vejledning med som forklarer de første principper omkring elektronikken. Kig på http://temple.dk/workshop/ . Jeg kan godt hjælpe med at finde komponenterne hvis det virker uoverkommelig.

Arduino er et godt sted at starte med elektronik. Jeg håber at Coding Pirates kan hjælpe dig med at skrive kode i C/C++ som der bruges?

Øvrig inspiration til cool gadgets og projekter findes hos https://www.adafruit.com/. De har masser af idéer til projekter og gode vejledninger. Desværre ligger de i USA så det er dyrt at købe hos dem, men man kan købe de samme ting i Danmark.

Sig til hvis du vil vide mere!

Dan

PS: jeg er elektronikingeniør - og ja det er sjovt :slight_smile:


#3

Tusind tak det må jeg kigge på, og hvad mener du med man kan programmerer i C/C++?

Mvh Nils-Erik :slight_smile:

Og du spurgte om jeg skulle hjæpes videre eller i gang. Og jeg skal hjælpes lidt videre det er det der er gået lidt galt her.


#4

Det sprog du bruger til at programmere Arduino kaldes C, eller C++. Så det ville være godt hvis nogle hos Coding Pirates i Lyngby kan hjælpe dig med det, tror jeg?

Du kan læse alt om sproget og de funktioner den har her: https://www.arduino.cc/reference/en/

Hvis du er ny til programmering, kan det være at et andet sprog (fx Python) er nemmere når man skal lære basis-tingene.


#5

ok og tak igen :slight_smile: !

Mvh Nils-Erik

Og helt ny til programmering er jeg ikke, jeg har nemlig prøvet programmering: Python, Scratch, GameMaker, Java, HTML, CSS, JavaScript, KoduGameLab, MindstormsNXT og EV3, microbit, Codebug og lidt mere tror jeg, man kan sige det sådan har gået hos Coding Pirates i et år og har været med til GameJam siden 2015. :slight_smile:


#6

Hej Niels Erik
Har du prøvet denne her elektronik simulator https://circuits.io/ ? den kan simulere alle de kredsløb du kan lave med en rigtig Arduino :+1:
Den er så sej at du kan programmere en virtuel Arduino i din browser lige som hvis det var på rigtigt :muscle:
Prøv at se denne her video https://m.youtube.com/watch?v=FaxhMazIlNA
Der er mange flere på youtube, du kan søge på circuits.io
God arbejdsløst Niels Erik :smiley:


#7

Tusind tak. Nej det kender jeg faktisk ikke men, jeg kender noget der hedder fritzing det til gengæld kun en beta version der findes af den men tak igen det må jeg prøve!:grin::grin::man_technologist::+1: