Design af egne sprites + stages


#1

Hej med jer. Jeg vil gerne tegne mine egne sprites og stages i illustrator, og så uploade dem til Scratch. Jeg uploader som png Men det jeg uploader ser ud af h til. Det bliver helt grimt og pixeleret. Jeg har ledt efter svar på forums osv men kan ikke finde ud af hvad jeg gør forkert. Der sker ikke noget ved at jeg trykker på “konverter til vektor” knappen i scratch. Og da jeg jo tegner i vektor i illustrator er det mig en gåde hvorfor det pixelerer. Har tilføjet screenshots fra hh illustrator og scratch. Forskellen er tydelig.

.


#2

Dette er bare et gæt, men Scratch’s stage’s opløsning er 480x360 pixels, så det kunne ligne at det laver noget edge detection og så komprimerer enhver sprite for at tillade collision detection.

Hvis du ikke har brug for collision detection på denne sprite så prøv at nedskalere den med antialiasing. Det bliver selvfølgeligt ikke særligt pænt i presentation mode, men væsenligt bedre.

Ellers kan du eventuelt prøve at uploade i et vektor format såsom .svg.


#3

Hej Emilie

Prøv at eksporter til SVG-format fra Illustrator og upload det. Når du først konverterer til PNG (rasteriseret-format), så kan man ikke konvertere tilbage igen til vektor.

Mvh. Martin


#4

Er problemet ikke netop at dit baggrundsbillede bliver skaleret ned til 480x360 størrelse, som også skrevet på https://scratch.mit.edu/discuss/topic/24781:

You can use bigger images, but they’ll be downscaled.

Kan du eksportere PNG i størrelse 480x360 fra Illustrator og anvende det som baggrund?

Mvh. Rasmus


#5

Hej igen

Tak for jeres svar. Jeg har forsøgt mig med at uploade svg filer i stedet for png. Så blir det først rigtig funky. I kan se resultatet her, det er temmelig…sort.

Som I vil kunne se laver scratch mine sprites om til sorte kasser. Ikke så pænt. Det samme skete da jeg uploadede min stage som svg, så blev det bare sort. Nogen der ved om jeg kan ændre noget i indstillingerne eller lignende. Jeg vidste ikke at png er rasteriseret - det er jo netop det jeg gerne vil undgå. Jeg vil gerne kunne beholde min sprite og stage som vektorgrafik.

Håber meget på jeres hjælp!


#6

Har fået svar fra en på forummet

Er der nogen der kender til en løsning? Internettet fortæller mig at jeg er ude i noget svært:

https://scratch.mit.edu/discuss/m/topic/3215/

Hvordan i alverden laver andre så deres udemærkede grafik i Scratch? Hvilke tegneprogrammer skal man bruge i stedet? Jeg synes det indbyggede er elendigt, i hvert fald hvis man er vant til noget ordentligt software…


#7

Hej

Jeg har også lige prøvet med et par tilfældige SVG jeg havde liggende. Resultatet er ikke så godt: tekst forsvinder og det ser stadig rimelig grimt ud. Farverne kom dog med. Har du et link til et af de eksempler hvor andre har fået lavet god grafik?

Det ser ellers rigtig godt (og sjovt!) ud det du har gang I :smile:

Mvh. Martin


#8

Fx. den her bruger:

En del af hans grafik ser ret fint ud. Der er også projekter han har lavet der ser pixelerede ud, men det linkede spil og https://scratch.mit.edu/projects/76185486/ ser godt ud. Og jeg tror ikke hans sprites er tegnet i Scratch…


#9

Og tak @MartinDybdal! Er i gang med at lave undervisningsforløb til Ballerup Bibliotek. Jeg regner med at stille det til fri afbenyttelse for alle herinde når jeg er færdig med at lave og teste det. Open Source FTW!


#10

Fedt!

Hvis du har lyst har jeg også tænkt mig at få struktur på noget af vores Scratch-undervisningsmateriale, når vi mødes på DIKU på lørdag: https://forum.codingpirates.dk/t/legedag-for-frivillige-coding-pirates-diku/1710

Mvh. Martin


#11

Det kan jeg godt se. Måske vi skulle spørge ham om hvordan han har gjort?


#12

Hej Martin

Undskyld jeg lige forsvandt fra samtalen - travl uge på jobbet. Har I fået styr på jeres Scratch materiale? Vil meget gerne se hvad I har hvis det kan lade sig gøre, måske I har et link?


#13

Hej igen

Ja, jeg forsøgte at få samlet op på alt det vi har. Jeg har lavet et Github-repository til det her: https://github.com/CodingPirates/Scratch-materiale

Mvh. Martin